woensdag 29 september 2010

Een brei probleem


Wie kan mij helpen met het volgende probleem.
Dit vest heeft een raglangmouw, maar het lukt mij niet om de mindering zo te maken dat het patroon ook nog doorloopt. Het patroon wordt gebreid in heen gaande naald averecht en teruggaande naald 1 kantsteek, 3 steken uit 1 steek, 3 steken averrecht samenbreien. Als ik dan 4 steken av samenbrei dan mis ik die ene steek waar ik er 3 uit moet breien.




Wie heeft hier ervaring mee en red mij van nog eens uren lang uitproberen. Ik ga liever klossen, maar wil dit ook kunnen.

Alvast hartelijk dank
Ria

maandag 27 september 2010

Wat ik de afgelopen zomer nog meer heb gedaan.


Als eerste heb ik een topje gebreid. Deze stond in de Sandra en was ik helemaal weg van. Dus even iets anders dan klossen en quilen.










Uiteraard ook van de tuin genoten waar je de appels weer kon zien groeien als het een tijdje had geregend.





De vakantie hebben we dit jaar doorgebracht ik Kroatie, wat een prachtig land, en wat een rust. Hier kan je echt genieten als je van rust houd.
Ook zijn we een paar dagen naar Bosnie geweest. Daar hebben we een rondleiding gehad door Sarajevo. Kennissen van ons hebben daar vroeger gewoont en wilden ons de stad laten zien. Daar heb ik deze mooie garens gekocht voor het kantklossen.

vrijdag 24 september 2010

Hollansche kant


Mijn kussen is weer leeg, tijd voor een nieuwe uitdaging. Binnenkort start de cursus Torchon-tekenen door Tiny Bruins hier ga ik aan deelnemen. Het wordt vast weer gezellig. Ik heb er nu al zin in.

Groetjes Ria

dinsdag 21 september 2010

Eindelijk af


Eindelijk zijn mijn kussentjes af. Tijdens de verhuizing van beneden naar boven was ik ze kwijt geraakt. Maar ze zijn er weer, en af. Ze liggen nu in de stoelen op onze slaapkamer te pronken, onder het glas en lood raam die mijn man gemaakt heeft.








Het was behoorlijk puzzelen hoe ik een mooie sloopsluiting kon krijgen, want een rits vind ik niet mooi. Uit eindelijk had ik ook nog een speldenkussentje nodig voor het kantklossen, dus daar eerst maar op proberen. Als het mis gaat kost het niet zoveel stof.














En dit is het resultaat. Best leuk geworden,al zeg ik het zelf


Nou dat was het dan weer even voor vandaag.
De rest volgt als ik weer tijd heb.

Geniet van de nazomer die komen gaat.
Ria

maandag 20 september 2010

Klaar voor de herfst


Mijn sampler is af en ik ben klaar voor de vervolg cursus Quilten.Ondertussen heb ik afgelopen zomer ook niet stil gezeten.Helaas ontbreekt mij de tijd om dit nu te publiceren maar binnen kort heb ik weer meer tijd.
Ik hoop dat jullie dan ook weer van de partij zijn.

Fijne hobby week,

Ria