zaterdag 30 maart 2013

Een nieuw project.

Dank zij Kim heb eens weer iets van kantklossen op gezet. Het klostertje. Van Betsy had ik een hele stapel patronen gekregen en daar zat zij tussen. Ik heb een start gemaakt met de rand er om heen.  Als die klaar is kan ik met de invulling beginnen.

Ik moet wel zeggen dat het een vreselijk saai werkje is. Dat wordt dus naar beneden halen en tijdens het tv kijken en de paasdagen druk aan het klossen.  

Fijne Pasen.
Ria

zondag 24 maart 2013

Weer een rand verder.

Hij schiet al mooi op. Helaas word de laatste rand improviseren. Van 1 stofje heb ik net niet genoeg. Ik denk dat ik het dan maar afwisselend ga doen.

Het paars is bijna op, maar ik heb nog wel andere lapjes die ik ook in het quilt verwerkt heb, kan verwerken in de rand. Hieronder zie je ze.



Vandaag kwam de vriendin van Amanda leren kantklossen. Van haar hoorde ik een tijdje geleden dat zij nog nooit een boekenlegger had gemaakt, terwijl ik in Huizen altijd samen met Ester en haar vriendinnen aan het kantklossen was. Zo weer een frustratie uit de weg. Ha ha ;))


En fanatiek dat ze was. Hier zie je de linnenslag. Had ze binnen de 2 uur klaar en nog nooit geklost he. Daar na de netslag en dubbele netslag voor gedaan. Ook dit was geen enkel probleem.


Tegen de middag kwam Amanda ook gezellig en gaf Kim aan ook wel graag iets te willen quilten. beide hebben ze eerst af gemaakt waar ze mee bezig waren en zijn toen gestart met een hartje wat ze uit het boek Irisvouwen met lapjes gaan maken. 


Beiden hebben de voorbereiding gedaan en zijn nu bezig met de lapjes aan elkaar te zetten. De dag vloog voorbij en voor dat ik het wist was de vogel al weer gevlogen en was ik vergeten een foto te maken van het eind resultaat. Dat komt de volgende keer dan wel weer. Want die komt er zeker.
Succes Dames.



dinsdag 19 maart 2013

De sterren zitten aan de top.

De sterren heb ik vandaag af gekregen. De top hoort eigenlijk een kwartslag gedraaid te liggen, maar dat komt op de volgende foto.

Als deze rand klaar is.


Voor mij is het nu laat zat. Ik ga naar bed.


maandag 18 maart 2013

Mijn top is klaar.

Dit is het laatste deel wat vandaag is af gekomen. alle blokken zitten nu aan elkaar.

Wordt het nu tijd voor de rand er omheen en de achterkant.


De opgevouwen lap is bedoeld voor de achterkant. De stofjes langs de rand moet de rand worden, maar ik ben er niet zo zeker van. Ik zal het maar een tijdje zo op het logeer bed laten liggen. Dan weet ik na verloop van tijd wel of dat hem wordt of niet.


Dit is dan het eindresultaat.

Fijne handwerk week.


donderdag 14 maart 2013

Een heerlijke dag

Vandaag weer heerlijk het rijk alleen. Toen Lisanne de deur uit was ben ik lekker gaan zitten. Dit keer in de keuken, want daar was de zon volop aanwezig. De laatste ster moest in elkaar gezet worden en dat moet ook af vandaag.

Daarna bezig met punten tekenen om van de sterren een rand te maken.


Nou maar hopen dat het de hele dag zo mooi zonnig blijft, want dan kan ik vanmiddag met een dikke jas aan  lekker in het tuinhuisje zitten en de randen maken.

Fijne dag,
Ria

woensdag 13 maart 2013

Strijken word weer een plezier.

De laatste hoofdletter voor mijn Biblical Quilt staat op het kussen. De te borduren letters zijn uitgewerkt. Gisteren scheen het zonnetje zo lekker in mijn kamer dat ik heel goed zicht had en lekker op kon schieten. 3 hoofdletters heb ik gemaakt. Vanmorgen sneeuwt het weer en is het een stuk donkerder, maar dat weerhoud mij niet om straks nog even voor dat ik ga werken een paar slagen te klossen.

Strijken wordt weer een aangenaam werkje. 


Vroeger zou ik dit met een natte doek mooi glad krijgen of er 10 keer overheen strijken. Gebruikte ik de stoom uit mijn strijkijzer, dat kwamen er dikke druppels water op de broek en kon je die weer droog strijken. Maar die ellende is nu voorbij. 


Zonder al te veel moeite gaat hij strak gestreken de kast in.


En dat alles dank zij deze huishoudelijke hulp. Eind vorig jaar had ik voor mijn verjaardag geld gekregen voor dit apparaat, maar hij was mij veel te duur. Nu zag ik hem sterk afgeprijsd in de winkel staan en is hij van mij en al mijn strijkgoed heb ik gisteren weg gewerkt.

Fijne dag,
Ria

zondag 10 maart 2013

De week in vogelvlucht

Donderdag hadden we weer een Quilt cursus, Dit is de volgende opdracht. De laatst punt om hem vierkant te maken.

Hier dan de eerst lichting Granny's  Het is echt een verslavend werkje. Ik moet alleen nog even uitzoeken of ik ze aan elkaar naai of haak.


Zaterdag hadden we de laatste Vlaanderse les. Ik ga hem afsluiten met een sneeuwvlokken boekenlegger.


Fijne zondag 
Ria

dinsdag 5 maart 2013

Wat een heerlijke dag !!!!!!!!

Gisteren volop genoten van het mooie weer. Nu het zwembad vorig jaar dicht is gegooid heb ik in het vroege voorjaar al een mooi beschut plekje in de zon.

Dus het handwerken mee naar buiten en lekker genieten. Ik heb eerst wat sterretjes gemaakt, maar na een tijdje kwam de wind iets opzetten, en die wou natuurlijk met mijn lapjes spelen. Daar was ik uiteraard op voorbereid en ben verder gegaan met mijn granny's. 


's morgens eerst wat plantenbakken gevuld met viooltjes. Meestal sla ik dat over, maar nu zag ik er mooie kleuren bij en heb ze maar mee genomen.


Even door de tuin lopend zie ik dat we wel sneeuwklokjes hebben. Zondag had ik nog lopen klagen dat ik nog geen sneeuwklokje had gezien. Maar deze hebben zich een weg weten te banen door het afval van vorig jaar. 


Ook de lente maar even naar binnen gebracht, want buiten zal het wel niet zo heel lang duren. 



Dit is het resultaat van een dagje granny's haken.


Oooh en dit had ik nog niet laten zien. Zaterdag ouderwets lekkere broodjes voor zondagochtend gebakken.  Gewoon van bloem en gist en nog een beetje meer. ik was in Duitsland geweest bij mijn vriendin, en die houd zo van bakken. Zij had dit recept en het smaakte heerlijk. Dus je raad het al. Dat wou ik de rest van de familie niet onthouden.


En dit is het eind resultaat. Ik voel me net een prof bakker. Hum hum. ;))

Fijne dag,
Ria

maandag 4 maart 2013

Het is weer tijd voor mijn Sjaantjes


Het is mij weer gelukt om er deze maand 5 af te hebben. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ze dit keer zo klaar waren. Dat nodigt wel uit om door te gaan.

Dear Jane E-1 Crossed Swords


Dear Jane E-2 Merry May

Dear Jane E-3 Paddle Wheels

Dear Jane E-4 Buffalo Tree Hopper

Dear Jane E-5 Rising Sun.

Vandaag denk ik dat ik maar even de tuin in ga. Het zonnetje lokt zo en gisteren al wat viooltjes gehaald voor de lege potten. Ik kan mijn lol vandaag dus wel op.
De foto volgt, want de batterij is leeg.
Fijne zonne dag.
Ria

zaterdag 2 maart 2013

Even bij bloggen

De afgelopen 2 weken ben ik niet veel in mijn atelier geweest. Vorig weekend zat ik heerlijk bij mijn vriendin in Duitsland. Daar zag ik dit quilt liggen. weliswaar productie werk, maar het ging mij om het door quilten. Dit lijkt mij wel een mooi motief voor mijn Canada quilt . 
Verder ben ik bezig geweest met de Sampler van Simone Nog een 1 draadsafwerkrand er omheen en hij is af. De volgende keer zal ik hem netjes gestreken laten zien.


En wat ook heel mooi werk is voor onderweg of bij de tv, bv. het schaatsen kijken, is de sterretjes voor mijn     Liesbeth's moeders quilt. Ik ben nu over de helft  Had het graag voor donderdag af gehad, maar dat gaat hem niet worden. 


Ik hoop volgende week wat meer tijd te hebben, om jullie op de hoogte te houden.
Fijn weekend
Ria